2
2

Закликали Зеленського приїхати на могилу до цадика Нахмана: в Умані тисячі хасидів провели молебень за мир в Україні

В Умані

15 вересня в Умані тисячі хасидів провели молебень за мир в Україні. Опівдні паломники зупинилися та повторювали молитву, що лунала із гучномовців, передає TheBest

Паломники просили Бога про мир в Україні. За словами одного із вірян, для того, аби перемога була якнайшвидше, усім українцям і зокрема президенту Зеленському слід приїхати на могилу до цадика Нахмана і молитися:

«Якщо Володимир Зеленський приїде сюди, і буде молитися тут, якщо він хоче, щоб українські люди, українські військові перемогли у цій війні, приїздіть сюди і моліться Богу. І вам обіцяю я, і рабі Нахман обіцяє — ви виграєте війну».

В Умані тисячі хасидів провели молебень за мир в Україні: відео

З 2002 року до Умані приїздить хасид, на ім’я Веніамін. Війна, що нині триває в України паломника не лякає:

«Війна, ця ситуація що нині в Україні, нас не лякає. Ми так живемо постійно. Усі приїжджають в Умань і нічого не відбувається. Ми віримо в те, що Бог нас врятує. Сьогодні свято ми до нього готуємося. Сьогодні буде молитва. Бо сьогодні судний день і ми повинні бути чистими. Ми до цього готуємося».

Ще один паломник з Ізраїлю Іграді розповів:

“Ми — єврейський народ, і щоб приїхати сюди, нас мотивує наш потенціал. Ми щасливі бути тут, бути разом і все, що ми робимо тут — молимось, святкуємо, це все духовно оберігає Рабі Нахман, і це впливає на весь світ. Люди це знають, і люди служать для того, щоб принести мир у цей світ. Кожен прийом їжі, кожна молитва має духовний вплив на світ, і мир у наших думках та серцях.

До речі, нещодавно “TheBest” писав: Єврейський Новий рік: дата і традиції відзначення Рош ха-Шана

Copyright © 2021 Матеріали з сайту «TheBes» можуть використовуватися іншими користувачами безкоштовно.Відповідальність за зміст рекламних матеріалів несе рекламодавець

To Top